Home

El poeta, mag, especulador del mot, pelegrí de l’invisible, insatisfet, aventurer o investigador a la ratlla del son, no espera res per a ell. Ni la redempció. No floraleja, no concurseja, no vol acontentar les tietes. Si fos prou coratjós i el cofoi  aburgesat de tots els estaments amb la seva extrema vanitat no li hagués encomanat certes malures, no signaria les obres. Plantaria, a l’hora del alba, els poemes com a pasquins, a les parets, o els llançaria des dels terrats. Manifestaria francament el seu desplaer pels grans, pels satisfets, pels asseguts, pels conformats i per les vídues castes i resignades. El poeta sap que cada poema és un crit de llibertat”. Signa aquestes paraules J. V. Foix, des de la  “Lletra a Clara Sobirós”, i aquesta ha estat una de les divises dels poetes. Una altra és la que va establir el poeta alemany Hölderlin i que Joan Vinyoli ha perpetuat en llengua catalana: “Però el que dura, ho funden els poetes”.

Aquesta és la divisa de POETARI. REVISTA CATALANA DE POESIA que un grup de poetes hem iniciat amb entusiasme i convicció, envoltats de la complicitat dels que ens han volgut fer costat des de POETARIS ASSOCIATS. És una realitat – ja no podem parlar de projecte, perquè ja n’ha sortit el primer número, de venda a les llibreries literàries – per a la que hem construit un cercle de suport que aplega tothom que hi té interès i hi és convidat tothom que tingui interès per la cultura, per la literatura i les arts, per la poesia, que li agradi, que la disfruti, que la visqui.

Als POETARIS ASSOCIATS els oferim no només els dos números per any que ens hem proposat publicar, sinó tamé un lloc al Consell Editorial, amb els noms dels seus integrants a la contracoberta de la revista. No és, doncs, una simple subscripció, sinó que els 50 € a l’any que costa la quota és l’equivalent a la garantia de continuïtat de la publicació a manera de micromecenatge renovable. A més de ser a Facebook amb una pàgina que aplega més de mil sis-cents seguidors, hi ha oberta una pàgina web, POETARIS ASSOCIATS www.poetari.wordpress.com, permanentment en obres perquè s’hi van incorporant tota mena de novetats i comentaris. 

Com que les divises i els manifestos són inherents a l’activitat poètica, també nosaltres tenim el manifest fundacional de la revista i de l’associació, accessible des de lloc web i resumit en la següent declaració: “Ens vam reunir en assemblea poètica, per instituir una associació i per celebrar la publicació d’una revista, primer fruit d’una llavor que només creix als jardins del paradís.

I vam decidir fundar una nova paraula, que ve a rimar amb totes aquestes i que per a nosaltres ha de significar la unió de la voluntat d’escriure amb l’afany de compartir, l’encaix de la voluntat d’actuar amb la de transcendir.

Poetaris Associats neix per encadellar totes aquestes voluntats.

Més enllà del poema i de la rima, del vers i del llibre, de la llibertat que ens constreny i dels mots que ens alliberen, nosaltres, poetaris, provinents de sectors i de sensibilitats diverses, hem decidit aplegar-nos sota un únic objectiu: construir i propagar la veritat revolucionària que la poesia ens aporta.

Actuari, adversari, apotecari, aquari, bestiari, calvari, compromissari, comunitari, dentari, desvari, estatutari, extraordinari, falsari, mercenari, plenari, propietari i avui també: POETARI.

Perquè Poetari és cadascun de nosaltres i poetari som tots nosaltres.”

Des de que vam iniciar la presentació al barceloní Cràter el dia que va començar la primavera hem anat voltant pel país presentant la revista amb lectures poètiques. Fins ara ha estat a Girona, a la UAB (Bellaterra), a Lleida; properament tenim aparaulada Vilafranca del Penedès i preparem el desembarc a Mallorca.

Aquest cap de setmana toca Sitges. Serà al lloc que s’ha consolidat com a referent del nostre espai poètic, a La Cava del Retiro, el diumenge dia tres de juny a dos quarts de vuit del vespre. Hi actuarem els promotors i els amics que ens acompanyen per llegir els seus poemes, com si diguéssim, els sospitosos habituals: Joan Duran, Sílvia Bel, Cèlia Sànchez-Mústich, August Bover, Pau Vadell, Lucia Pietrelli, Teresa Costa-Gramunt, Mireia Vidal-Conte, Mercè Garcia Campillo. POETARI, a més de veure’s, s’ha d’escoltar i, després, s’ha de llegir

Us oferim poesia i veritat, creativitat i bellesa, convicció i qualitat, diversitat estètica i intensitat d’alt voltatge. Amb ganes de continuar, perquè el que perdura, ja ho va dir Hölderlin i ens agrada recordar- ho, ho funden els poetes, i nosaltres estem consolidant l’etapa fundacional. Dels jardins del paradís a la terra aspra on vivim i que la poesia fa més habitable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s