Home

Savi sapientíssim, editor generós, investigador infatigable, amic incondicional, entranyable i afectuós com ell en sap ser, Josep Massot i Muntaner ha estat notícia aquesta primavera perquè és el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes d’enguany. Fundat per Òmnium Cultural el 1969, el guardó distingeix aquelles persones que en són mereixedores “per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans”.

Els mèrits de Josep Massot, el Pare Massot, benedictí de Montserrat, mallorquí de naixement i ciutadà honrat dels Països Catalans són inqüestionables. No insistiré en la seva extensa i prolífica biografia intel.lectual, però destacaré tal com ell va resumir el que ha estat la seva vida fins el moment present: el servei als altres i a la cultura.

Però més enllà de l’investigador i de l’editor vull tornar al monjo i a l’amic. A l’emoció que no va poder dissimular quan l’Escolania de Montserrat va entonar el Virolai al Palau de la Música el vespre del lliurament del Premi d’Honor, o quan el venien a saludar desenes de persones procedents de totes les geografies dels Països Catalans i del medi acadèmic relacionat a la cultura catalana d’arreu del món. Reculant més, encara, a la primera vegada que el vaig veure a la Biblioteca de Catalunya o a la tarda en què en aquell mateix indret em va proposar de formar part del Consell de redacció de Serra d’Or, una de les realitzacions amb què em sento més vinculada pel que significa respecte la consolidació i avenç de la cultura catalana, seguint el seu exemple. Seguint el seu exemple, i agraint tot el que ha fet, i que seguirà fent, per tots nosaltres. Molts d’anys, pare Massot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s