Home

 

El gat negre

Ahir a la nit l’associació de L’ARCA DE NOÈ, fundada per Santiago Rusiñol el 1927, va rebre quatre nous animals, que van ser batejats amb l’aigua de l’Arca i els llorers del ritual, enmig de la tabola i la barrila de tot el bestiari associat per a finalitats tan humanitàries com vetllar per la dignitata de les espècies del regne (animal) i preservar el seu ancestral sentit de l’humor.
Una de les bestioles més felices de poder ingressar en un indret tan significatiu va ser el Gat Negre.
Com a recordatori d’un acte tan senyalat va lliurar als seus germans i germanes les peladilles dels bateigs i un punt de llibre on explicava la seva especial predilecció pels gats negres. Aquí en teniu el text explicatori.

El Chat Noir (1881-1897) va ser un dels cabarets més emblemàtics de la bohèmia de  Montmartre dels temps del nostre pare Rusiñol, que el va freqüentar i en va aprendre bons i grans exemples.  Fundat per  Rodolphe Salis (1851-1897) va ser un niu d’artistes, escriptors, cantants i tota mena de personatges que entenien l’art com l’única manera de viure. El Chat Noir va publicar una revista homònima digna de figurar a les millors hemeroteques artístiques. Els 4Gats de Barcelona (1897-1903) són descendents directes, en cos i esperit, d’aquell gran Chat Noir de París.

L’emblema del Chat Noir, dibuixat per l’il.lustrador Téophile-Alexandre  Steinlen  (1859-1923), el retratista entusiasta dels gats parisencs més notable de tots els temps,  és el que la Gat Negre ha adoptat avui per celebrar amb totes les bèsties companyes el seu bateig a l’Arca de Noè.

L’adaptació indispensable de l’emblema ha estat feta a casa gràcies a les bones mans i traça tecnològica d’Anna Dehesa.

Visca l’Arca del Noè i el nostre pare Rusiñol!

A la ciutat de Barcelona, 9 de maig de 2013.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s