Home

 

No sé si es fa en altres poblacions, però a Sitges han hagut de passar trenta-tres anys d’ajuntaments democràtics perquè l’equip de govern de la Vila donés comptes en un acte de caràcter regular, metòdic, anual i obert a la ciutadania presencial i virtual. El segon any del seu mandat l’alcalde Forns va convocar el passat dimecres al vespre la segona Audiència Pública en el transcurs de la qual va fer  balanç de l’actuació de 2012  i va exposar les actuals línies de treball a curt i mig termini basant-se en el Pla de Mandat 2011-2015. Existeix un referent base d’actuació municipal, el full de ruta que abasta des de la realitat de la vida quotidiana fins la projecció del futur i és un marc concret sobre el qual s’actua i se’n demanen i es reten comptes, balanços i explicacions.

Més enllà de temes concrets i de problemes i reptes endèmics que ens preocupen a tots i que requereixen fermesa, constància i complicitats cíviques per a la seva solució (neteja, convivència entre el lleure nocturn i el veïnat, mobilitat, civisme…) voldria reflexionar sobre alguns aspectes de la participació ciutadana. L’audiència d’enguany es va veure  afectada, per no dir mediatitzada, per la Plataforma Ciutadana en contra dels impostos i pel que s’ha vist obertament en contra de l’Alcalde. Més enllà dels argumentaris on va prevaler més la demagògia que el raonament, em va saber greu l’actitud obertament incívica que va campar per la sessió. Així no anem enlloc. Tampoc anem enlloc obviant les explicacions que donaven resposta a les qüestions plantejades. I encara menys carregant a l’Ajuntament els neulers del que està fora del seu abast competencial. Hi ha un exercici de responsabilitat cívica que no es pot menystenir perquè la convivència es basa en el diàleg, el respecte i el raonament que, malhauradament s’havien perdut d’entrada. Em doldria  que aquell eslògan de “Sitges vila cívica” passés a la història de les campanyes de propaganda ocasionals.

Més enllà de la baixada d’impostos i dels preus d’alguns serveis públics per a l’any vinent m’ha agradat saber que hi ha una partida extra de diners per a la neteja pública, que el sector turístic – del que Sitges viu i val la pena no oblidar-ho – es manté i ha incrementat el seus serveis, que hi ha diners per a la Biblioteca (que és el servei cultural municipal número u perquè és el lloc d’accés a la cultura, a l’educació i al coneixement de forma totalment gratuïta), per a un nou catàleg del patrimoni arquitectònic (que es posi en marxa aviat perquè hi ha molt per revaluar)  i per a la restauració d’aquest edifici centenari patrimonial magnífic que és el Casino Prado, entre altres coses. De cara a l’audiència pública de l’any vinent podrem demanar comptes i fer-ne el corresponent balanç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s