Home
Lluís, Jordi, Jesús i Agustí Albors i Soler, artistes sitgetans.

Jesús, Jordi, Lluís i Agustí Albors i Soler, artistes sitgetans.

La paleta dels pintors

vetlla i dorm a la terrassa

de la casa dels Albors…

Maria Dolors Pujadas

Quatre germans, quatre artistes units per vincles familiars i per la passió per l’art, per la Vila, pel nostre paisatge i el nostre imaginari col·lectiu. I, a partir d’aquí quatre estils, quatre trajectòries, quatre – o més – llenguatges artístics i quatre maneres de mostrar el pols de la respectiva creativitat temps rere temps. L’exposició dels germans Albors – Jordi, Lluis, Agustí i Jesús – aplega quatre vides d’artista, cadascú amb el seu espai referencial i l’obra més significativa que han portat a terme.

Més enllà del parentiu i de la pràctica, de la vivència de l’art, existeix un nexe comú entre tots quatre. És el paisatge de Sitges, el seu imaginari i la seva plasmació en múltiples obres que reflecteixen la gent, les festes, els esdeveniments, els indrets que configuren l’essència i el record de cadascú, les diferents i arrelades visions del que som i del que, de vegades, somniem ser o haver estat. El dibuix, el cartellisme festiu o publicitari i les teles han estat les eines i els suports de la concreció i l’expressió d’aquest imaginari col·lectiu on encara ens podem reconèixer com a poble. Aquest nexe, aquesta característica és un valor afegit a l’aportació individual de cadascun dels germans Albors a l’art sitgetà. Alhora, constitueix una de les claus de la seva popularitat i estimació per part de la població que des dels respectius inicis hi ha trobat amistat, entusiasme, col.laboració i complicitats en tots els àmbits. L’acte inaugural de fa uns dies així ho va posar de manifest, ple d’artistes, familiars i amics i no han estat pocs els que s’arriben fins a Miramar a veure els Albors.

Queden dies per tornar-la a veure. Serà quan hi anirem amb la calma i la tranquilitat que no tenen les inauguracions. Llavors és quan ens plantem davant dels quadres, dels dibuixos i dels cartells per extreure’n tot allò que sentim que ens comuniquen. En tornarem una mica més rics i plens d’això que es fa difícil d’explicar però senzill d’experimentar com és la impressió enfront d’unes visions de la Vila que són més en el record que en la realitat, d’unes il·lustracions que ens han fet entendre amb els ulls el que les paraules reblaven;  d’uns cartells que véiem a les parets i a les botigues com la cosa més normal i que ara ens recorden que alguns establiments ja són història, i que les festes populars continuen amb caliu renovat i reinventat de generació rere generació. Perquè l’exposició dels Albors té l’atractiu doble de ser art i ser també història recent per tot allò que aporten les imatges de la figuració.

Els Albors a Miramar és una exposició inoblidable que mostra com aquells quatre minyons d’ulls foscos i mirada clara són un referent de l’art sitgetà que celebrem des de la reconeixença.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s