Home
Fot. Albert Roca

Fot. Albert Roca

Fa poc que hem deixat enrere una primavera incerta, una primavera que s’ha acomiadat deixant un tros de país devastat. Però ha estat també una primavera de clavells i d’orenetes, de capvespres en blau i amb aquesta llum capaç de canviar el color de les ombres de les nostres muntanyes, de les façanes de les cases i dels nostres dies. És la llum que ens canvia el paisatge del nostre present.

Com la llum d’aquesta nit, que és, a Sitges, la més estelada de l’any.

És una nit de solstici d’estiu, l’època de l’any en què els dies són més llargs. Una nit que voreja la nit de les fogueres i de l’amor, la gran festa dels Països Catalans, com és la Nit de Sant Joan, La nit de l’amor que va fer escriure a Rusiñol la tonada immortal, musicada per Enric Morera en l’expressió d’exaltació de joia:

Cantem i ballem,

cantem i ballem,

que ja dormirem quan morirem

El solstici d’estiu ens porta les més belles nits estelades, amb l’olor de flors boscanes i de la mar acariciant la sorra. La d’enguany és encara més bella, perquè tenim estels al cel i tenim els que han sorgit de la terra, de l’esperança, de la convicció, de la il·lusió de compartir aquesta nova llum i convertir-la en l’estelada gran amb aquesta encesa creativa i participativa.

La paret del Baluard tocant a La Fragata. Fot. Frèia Berg (2013)

La paret del Baluard tocant a La Fragata. Fot. Frèia Berg (2013)

Sorgeix des d’un dels llocs més atàvics i simbòlics de Sitges, com és el de La Fragata, per aquesta trobada festiva, pacífica i reivindicativa per una Catalunya independent, que és la causa que compartim entre els que som aquí i més i molts més encara, una reivindicació col·lectiva que ha estat àmpliament i defitivament assumida pel nostre  país.

Foto Albert Roca

Foto Albert Roca

Celebrem, i recordem, la llum d’aquesta estelada que sorgeix de la nostra terra perquè il.lumini les nits del solstici, de l’estiu, i de tots els dies i nits d’esperança per a un futur millor i per la Catalunya que volem.

Visca Catalunya, lliure!

Sitges, 22 de juny de 2013

Jo, llegint la meva intervenció. Foto de Josep Sort.

Jo, llegint la meva intervenció. Foto de Josep Sort.

Aquest és el text de la meva intervenció durant l’acte d’encesa de l’estelada a Sitges convocat per  l’Assemblea Territorial de Sitges de l’ANC.

Va ser un plaer i un privilegi prendre-hi part juntament amb juntament amb Ramon Llimós, August Bover, Albert Sàez, Rita Marzoa, Lluís Jou, Vicent Sanchís, Joan Duran, Pip Manley, Antoni Sella, Francesc-Marc Álvaro, Mercè Garcia, Jaume Marfany, Miquel Forns, Anna Barrachina  i els centenars de  sitgetans i visitants, que ens hi vam trobar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s