Home

Directora del Consorci del Patrimoni de Sitges (Museus de Sitges) de desembre de 2011. 

Llicenciada en Filologia Catalana; gestora cultural, poeta, escriptora i curadora d’exposicions. Gerent (1989-1996) i directora de la Biblioteca de Catalunya (2000-2004). Tesi doctoral en curs sobre el Noucentisme.

Autora d’una quarentena d’obres entre els que destaquen els estudis i assaigs sobre art, literatura i història cultural del Modernisme, el Noucentisme i les avantguardes, dedicades entre altres a Santiago Rusiñol, Miquel Utrillo, Joaquim Sunyer i Ángeles Santos. Té una monografia sobre el pintor Joaquim Sunyer en curs de publicació i en prepara el catàleg raonat.

Experta i biògrafa de Santiago Rusiñol ha publicat Epistolari del Cau Ferrat (1981); Petita història de Santiago Rusiñol (2ª edició 2007), amb il.lustracions de Pilarín Bayés; Paisatges i escenaris de Santiago Rusiñol. París, Sitges, Granada (2000), Santiago Rusiñol, el caminant de la terra (2003), Premi Gaziel de Biografies i Memòries 2001 i Santiago Rusiñol, paisatges i amistats en terres tarragonines (2007). Sobre els museus de Sitges ha publicat “La Col·lecció Pérez-Rosales, un capítol de la història dels Museus de Sitges” a Antiquaris, experts, col·leccionistes i museus. El comerç, l’estudi i la salvaguarda de l’art a la Catalunya del segle XX (2013). Amb motiu de l’Any Folch i Torres ha editat i escrit l’estudi introductori del recull d’articles de Joaquim Folch i Torres, El Cau Ferrat i la museïtzació del modernisme (2014). 

És autora d’articles, conferències, pròlegs, presentacions i estudis sobre els viatges de l’artista i la seva relació amb altres personatges del medi artístic i cultural del seu temps. Dirigeix el projecte en curs de l’edició digital de l’Obra Completa de Santiago Rusiñol (IEC) i prepara l’edició de l’Epistolari de Santiago Rusiñol.

Curadora de les exposicions Rusiñol a Tarragona. Amistats i paisatges (Museu d’Art Modern de Tarragona, 1995), Rusiñol en Granada. La visión simbolista (Museo Casa de los Tiros, 2001), Salvador Dalí – Federico García Lorca,la persistència de la memòria (Museu d’Història de Catalunya, 2004), Miquel Utrillo i les Arts (2009) i Àlbum Maricel (2010), entre altres.

Membre de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (2014), de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, entre altres. 

Bloc i pàgina web Quadern de Terramar.

(Actualització 20 d’abril 2014)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s